Tja, als je dan in je vorige bericht schrijft dat je niet vaak zult schrijven en je er dan achter komt dat je ruim een half jaar geleden voor het laatst geschreven hebt, klopt dat ook wel.

In het afgelopen half jaar heeft mijn leven niet stil gestaan. ADD heb ik nog steeds, mijn werk is nog steeds niet wat ik wil en ik ben actief bezig mijzelf te ontwikkelen op een voor mij minder bekend gebied: informatica.

Nu heb ik een stille voorliefde voor computers en automatisering, maar ik heb er tot voor kort nooit iets mee gedaan. Tot voor kort, want ik ben onlangs begonnen met een opleiding tot Software Engineer. Geen idee hoe het zal gaan. Ik sta er positief en open tegen over, dus ik weet dat dit gaat lukken. En zoals het altijd gaat, als je net een gele auto hebt gekocht zie je, in een keer, overal gele auto’s. Ik heb besloten deze opleiding te gaan doen en in mijn omgeving kom ik in een keer software engineers tegen. Erg prettig, want dit geeft voor mij de mogelijkheid om met vragen naar hen toe te gaan.

En ook daarin ben ik mij aan het ontwikkelen. Ik durf meer te vragen. Ik hoef niet alles zelf uit te vinden, wat al lang uitgevonden is. Er zijn echt mensen die kennis van zaken hebben, die meer weten over een onderwerp dan ik. In wat voor een afgesloten wereld heb ik de afgelopen jaren geleefd?

Blij dat ik de deur heb opengezet en naar buiten ben gestapt.

Jeroen.

Gerelateerde afbeelding